Redőny és reluxa termékek óriási választéka.

Beszerelés az ország egész területén!

telefonszámunk: +36-30-593-0097

Műanyag redőny

A műanyag redőny kedvező árfekvése miatt az egyik legkeresettebb redőny típus. Házak, irodák, illetve egyéb épületek árnyékolására kiválóan alkalmas. Számos tulajdonsága mellett érdemes kiemelni, hogy alkalmas hőszigetelésre, illetve sötétítésre. Nagy színválasztékából adódóan mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt. Mozgatása gurtnival, illetve gurtni automatával történik.

A műanyag redőnyt hagyományos redőnynek is nevezzük, mely népszerűségét könnyű kezelhetőségének, széles színválasztékának köszönheti. Ez a redőnyfajta 10 alapszínben készül, így könnyen megtalálhatja azt, mely színben harmonizál lakásával. Ma már kapható az úgynevezett kombi műanyag redőny is, melyet szúnyoghálóval együtt szerelnek be, de a szúnyogháló a beszerelés után külön mozgatható.

Mivel a műanyag redőny a legegyszerűbb konstrukció, így az ára is kedvezőbb más redőnytípusokénál. Szinte minden típusú nyílászáróra felszerelhető, alkalmas akár teljes sötétítésre, hő- és hangszigetelésre egyaránt. A redőny feltolása csipeszzárral megakadályozható.

Létezik egy úgynevezett új típusú műanyag redőny, mely alumínium záróléccel készül, így megjelenése megegyezik az alumínium redőnyével. Lefutója keskenyebb, gumicsíkkal zajcsökkentett, mely zajtalan használatot biztosít, növeli esztétikáját, tartósságát, s lehetővé teszi a mozgatható szúnyogháló beépítését.

Műanyag redőny

Műanyag redőny kivitele

A tok lindab lemezből készül, műanyag tengely, gurtni tárcsa, csúszásgátló tartozik még hozzá. Műanyag 40x60 mm-es lefutó sín helyezkedik el a nyílászáró két oldalán, műanyag záró lamella és ütköző zárja a műanyag redőnyt. Üregkamrás 37 mm-es műanyag lamellákból épül fel maga az árnyékoló szerkezet.

Műanyag redőny típusai

Vakolható tokos műanyag redőny

A redőnytok a nyílászáró fölé, az áthidaló külső része alá van szerelve, a beltérrel így nem érintkezik, ezért optimális a hőszigetelés és a zajszigetelés. Vakolás után a redőnytok nem látható, a karbantartási munkák kívülről a redőny szerelőfedélen keresztül végezhetők el. A redőny szerkezet színe egyedi RAL színben is kérhető, a redőnylamellák színválasztéka is igen széles. Opcióként kérhető redőnytokba rejtett rolós szúnyogháló szerkezet. Mozgatása történhet: gurtnival, gurtni automatával, vagy kurblival.

Előnye, hogy a vakolás után a redőnytok nem látható, így az épület homlokzata egységes marad. A szervizlap a tok alján, kívül található, mely lecsavarozással gondmentesen szerlehető, s így tökéletes hő- és hangszigetelő. Beépítése a nyílászáró beépítése után, vakolás előtt célszerű. A tok látszó része több színben kapható, így könnyen igazítható a ház homlokzatához.

Vakolható tokos műanyag redőny beépítve

Vakolható redőny tok elhelyezés metszeti rajza. A metszti rajzokon jól látható a szigetélés ami biztósítja a hőhíd menteséget.

Külsőtokos műanyag redőny

Régi és új nyílászárókra utólag is felszerelhető. Védelmet biztosítanak a környezeti hatások és a kíváncsi tekintetek elől. Alacsony árfekvése miatt igen kedvelt termék. Széleskörű színválasztéka kielégíti vevőink egyéni ízlésvilágát. A lamellák UV- stabilak, formatartóak. Opcióként kérhető redőnytokba rejtett rolós szúnyogháló szerkezet. Mozgatása történhet: gurtni+gurtni automatával, kurblival, motoros kapcsolóval vagy távirányítóval.

Külső tokos műanyag redőny

Ez a változat a legkeresettebb műanyag redőny típus, szinte mindegyik nyílászáróra, akár utólag is felszerelhető.  A doboz és a lefutók az ablakkereten kívül vannak elhelyezve. Azoknál a lakásoknál szokás alkalmazni, ahol nem lett előre kialakítva a redőny tokjának a helye.

Külsőtokos redőny automaták:

  • Gurtnis
  • Zsinóros
  • Kurblis

Belső tokos műanyag redőny

A belső tokos műanyag redőny beszerelésekor a tokszerkezetet a falba építik be, így a redőny nem takar, nem vesz el a fényből. Beszerelése minden fajta (fa, műanyag, alumínium) nyílászáróra lehetséges. A meglévő tokba a redőnytest cseréje is könnyen megoldható. A redőny tokjának zártsága és a belsejének szigetelése biztosítja a jó hang- és hőszigetelést.

Ezt a redőnytípus elsősorban az újépítésű lakásoknál, felújításoknál alkalmazható, hiszen a redőnyt a nyílászáró beépítése előtt kell felszerelni a nyílászáró tokjára.

Felső tokos műanyag redőny

Műanyag redőny színskála

feher szurke krem bezs
Fehér Szürke Krém Bézs
       
vfa mogyoro csbarna sfa
Világos fa Mogyoró Csokibarna Sötétfa

 

sbarna


Sötétbarna


 

Szúnyoghálós műanyag redőny

A beépített szúnyogháló és a redőny egymástól teljesen függetlenül mozgatható, s mindkettő könnyen kezelhető. A szúnyoghálós redőny kizárja otthonunkból a szúnyogokat, rovarokat, ezáltal biztosítja kényelmünket otthonunkban. Magas ablakok esetén a háló fékekkel is ellátható. Mivel ez a redőnyfajta külső tokos, így bármikor, akár utólag is felszerelhető a szúnyogháló.

Ha kéri, régi műanyag redőnyét leszereljük és elszállítjuk, az új műanyag redőnyt pedig beszereljük.

Műanyag redőny árak >>